Трупът на пловдивския студент Момчил Семерджиев ще бъде даден на близките му след разрешение на прокуратурата. Очаква се това да стане утре, научи "24 часа".
Обвинителите все още не са получили заключението на съдебните медици за причината за смъртта. 20-годишният младеж бе открит мъртъв в неделя вечерта в подножието на скала на Младежкия хълм, известен още като Джендем тепе. Според лекарите той е издъхнал за минути след полет от 30 м височина. Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за скланяне към самоубийство. В момента се разпитват свидетели.
Разследването трябва да установи дали Момчил не е бил подтикнат от някого за фаталния скок, или става въпрос за нещастен случай. Бабата на студента - Недялка Семерджиева, вече заяви, че съмнява той да е отишъл сам до Младежкия хълм посреднощ. 82-годишната жена се съмнява, че е бил отвлечен от улицата пред дома си от поне двама души, които са го набутали са го закарали с кола до Джендем тепе и са го хвърлили оттам. От прокуратурата коментират, че засега няма данни Момчил да е бил с някой друг на Младежкия хълм. Остава загадка по каква причина се е озовал там.