"Атака" предлага България да се присъедини към международанта антитерористчна коалиция срещу "Ислямска държава", инициирана отпрезидента на Русия Владимир Путин пред Общото събрание на ООН. 

Проекторешението е внесено днес, а от "Атака" настояват парламентът да го обсъди още утре като ще имат разговори с БСП да им отстъпи първото си място за внасяне на точки в дневния ред на утрешното заседание. Според правилника на Народното събрание всяка първа сряда от месеца, какъвто е утрешният ден, опозицията има право да определя дневния ред. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред журналисти, че подкрепата на България е символична, защото се предвижда да се осигури само логистична поддръжка без да се изпращат български военни контингенти. 

Според Сидеров е логично България да се присъедини към тази коалиция и това ще е много сериозен знак и към Европейския съюз, който по думите му "блокира пред бежанската вълна". Този проблем е и заради случващото се в Сирия, каза Сидеров. Според него за година - година и половина атлантическата общност не е успяла да се справи с "Ислямска държава".