На имотния пазар в Русе има не малко жилища, влизащи в категорията "луксозен апартамент". Но освен известна сума, която ясно ще е по-висока, отколкото може да си позволи средностатистическия българин, Вие се нуждаете от професионална подкрепа, предвид това, че не винаги тези имоти се обявяват за продажба в публичното пространство. С тази статия ще Ви дадем някой насоки.
Къде да бъде концентрирано вниманието при покупка на луксозен апартамент
  • Когато сте се насочили към покупка на луксозно жилище, първо си направете сметката колко пари искате да отделите. Колкото и да е богат човек, той има лимит. Все пак има луксозни апартаменти, които са с твърде завишени цени.
  • Определете с колко жилищни помещения искате да е вашият нов апартамент. Не забравяйте да определите колко санитарни възела са ви нужни, за да се чувствате комфортно. За някои хора баните и тоалетните са банална тема, но те не бива да бъдат пренебрегвани. В луксозен апартамент те трябва да бъдат във визуален синхрон с останалата част на дома.
  • Преценете внимателно дали стаите са с подходяща квадратура. Понякога апартамента може много да ви хареса, но пространството да не ви устройва. Внимавайте за този елемент при огледа на жилището, за да не се окаже, че сте подходили повече с емоции, отколкото с рационалност.
  • При огледа на апартамента преценете дали обзавеждането е по ваш вкус. Мебелите и материалите може да бъдат скъпи и луксозни, но да се губи хармонията между тях, да не усещате привличане от пръв поглед, да липсва чувството за уют.
  • Ако сте харесали жилището, огледайте добре дали няма да са необходими допълнителни ремонти. Купувайки луксозен апартамент, вероятността и ремонтите да са „луксозни” е голяма. Така че внимавайте, луксът излиза скъпо, а луксозните ремонти - солено.
  • Опитайте да си представите, че живеете в този имот. При огледите се опитайте да постоите продължително време, за да усетите духа на дома.
Покупка на луксозен апартамент – мъдро решение
Покупката на луксозен апартамент е важна стъпка в живота. Бъдете внимателни и оглеждайте колкото е възможно повече детайли. Не си мислете, че с пари всичко се купува! Нужно е да използвате най-вече разума си при оглед на луксозни жилища, за да не останете разочаровани от покупката.
При избор на русенски имоти, агенция, която може да ви даде професионална информация и помощ е най-разумното решение от Ваша страна. Агенциите имат нужната база данни и от луксозни имоти и знаят къде са препъни-камъните при този тип жилища. Доверете се на професионалистите, за да премине изборът и сделката при покупка на луксозен апартамент гладко и безпроблемно.