Датски туроператор измисли нова търговска стратегия, насочена към застаряващите жители на страната, която е и сред най-богатите в ЕС. Възрастните двойки, които жадуват за внуци, да изпращат децата си на романтични пътувания с надеждата да заченат, предлага компанията Spies, част от "Томас Кук", пише британският"Индепендънт".

Кампанията "Направи го заради мама, направи го заради Дания" успява да уцели точно проблема на възрастните поколения датчани, страдащи от това, че децата им отлагат раждането на собствените си рожби. Раждаемостта в Дания е 10 на хиляда души от населението, което е сред най-ниските стойности в Европа. (бел. ред. в България показателят е 9.4 на хиляда).

Идеята е родителите да подаряват на порасналите си деца резервации за активна почивка (статистиката сочи, че датчаните правят с 50% повече секс, когато пътуват), където сексуалността и способността за зачеване нарастват. 

Туроператорът предлага и отстъпка от 1000 крони, когато в плащането на почивката участват възрастните родители на двойката. Първите сто записали се ще получат и екстри като бутилка шампанско, масажно масло и протеинови десертчета.