Apple и Google за пореден път оглавиха класацията за най-ценни марки на форума Interbrand 2015.
От доклада става ясно, че технологичната индустрия продължава да доминира на пазара, като повече от половината компании в топ 10 са от този сектор.

Марката Apple е оценена на 170 млрд. долара, а Google на 120 млрд. долара. Това е увеличение съответно с 43% и с 12%, пишеSmartnews.bg.
Оценката е формулирана на базата на финансовите резултати на компаниите, влиянието на марката върху покупките на клиентите, както и до каква степен дружеството може да поддържа високи цените на продуктите си.

Microsoft и IBM заемат четвърто и пето място, Samsung се намира на седмо, следвана от Amazon нa десета позиция. Interbrand класифицира IBM като бизнес марка, а Amazon като търговска, така че те не са включени в категорията за технологии.

Други марки в топ 10 са Coca-Cola, Toyota, General Electric и McDonald’s. Тази година и Lenovo е включена в списъка, заемайки 100-на позиция.
В края на миналата седмица „Теленор“ обяви цените на новите iPhone 6s и 6s Plus за България. Потребителите имат възможността още сега да резервират устройство, като с това не се задължават да го купят, когато бъде налично. Заявилите желание за покупка на смартфоните преди 8 октомври, ще ги получат на посочен от тях адрес с безплатна доставка oт 9 октомври.

Към момента най-ниската цена на iPhone 6s на българския пазар е 1119.99 лв. за версията с 16GB памет. По-големият 6s Plus се продава от 1319.99 лв. нагоре.

За сравнение, в iStyle, който е водещия доставчик на Apple в Централна и Източна Европа, версията с 16GB на iPhone 6s се предлага за 1515 лв., а 6s Plus съответно струва 1720 лв. Вижте още в Smartnews.bg. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.