Самозваният екстрасенс Десислав Велков, по-известен като "Деси от Пелово" е арестуван в Пловдив, след като се гаврил с три момичета, съобщи TrafficNews.bg. Самопровъзгласилият се медиум е задържан в петък в "приемната му" на ул. "Петко Д.Петков". Срещу нега са подали жалба три пловдивчанки, които той подмамил с обява за работа.
Велков пристигнал в Пловдив на 1 октомври и пуснал обяви във вестник "Марица" и "Ало Пловдив". Предлагал работа на момичетата като офис асистентки в кол център. Няколко момичета се явили на интервю и той им предложил 1200 лева месечна заплата, ако започнат веднага. Девойките се съгласили, Десислав ги разпределил в различни стаи и им дал да качват някакви обяви. След това започнал да влиза при тях и да им мачка зверски ушите, като им обяснявал, че това е нетрадиционна медицина , а той има специални лечебни сили. С едно от момичетата е блудствал.
Велков е задържан за 72 часа в следствения арест , срещу него е образувано бързо производство, коментира говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Срещу него са повдигнати три обвинения за леки телесни повреди и за блудство. Очакват го до 8 години затвор.
Името на Десислав Велков се свързва с множество криминални прояви и измами и с опити за сексуално посегателство над жени. Велков обича да фокусира медийното внимание върху себе си твърдейки, че е невинен.
През 2010 г. Велков излезе от затвора, където лежа 4 години за блудства с жени, телефонни измами и незаконно задържане на човек.