Руски военни изтребители са нанесли удари по девет цели на „Ислямска държава“ в Сирия за последните 24 часа, съобщиха от Министерството на отбраната на Москва.
Самолетите са ударили командни центрове на групировката, складове с оръжия и комуникационни постове в провинциите Хомс, Идлиб и Латакия. “Бяха извършени 25 излитания на изтребители SU-34, SU-24 и SU-25 от военната база в Хмеймим. Бяха ударени девет цели на „Ислямска държава“, се посочва в съобщението.
В провинция Идлиб руската армия съобщи, че е унищожила тренировъчен лагер край град Джиср ал Шугир, артилерийски позиции край Джабал аб Кабе и бронирани превозни средства.
Ударен е бил и команден център в крайбрежния регион Латакия. В провинция Хомс са били нанесени поражения на команден център край град Растан, както и депа за амуниции и комуникационен център, съобщиха от Москва.
Миналата сряда Русия започна въздушни нападения в Сирия като заяви, че те са насочени срещу цели на „Ислямска държава“ в страната. Въпреки това САЩ и техните съюзници обвиниха Москва в опит да подсили позициите на президента Башар Асад под прикритието на ударите срещу групировката.