Серийният убиец от викторианската епоха Джак Изкормвача е бил виден музикант и франкмасон, прикриван от полицейски служители, които също са били членове на франкмасонското братство, съобщава в. "Дейли експрес".
Това твърди в нова книга британският режисьор и сценарист Брус Робинсън, познат на зрителите с работата си над лентата "Дневникът на едно пиянде" с Джони Деп.
В книгата си "They All Love Jack: Busting the Ripper", която излиза на пазара днес, Робинсън твърди, че Джак Изкормвача е бил виден певец и автор на песни от Викторианската епоха. Кавъри на негови композиции впоследствие са записвали изпълнителки като Вера Лин и Шарлот Чърч.
Брус Робинсън е посветил 15 години на проучванията за книгата си. Зад маската на прочутия сериен убиец според автора се крие видният викториански музикант Майкъл Мейбрик, който е концертирал из страната със свои композиции. Мейбрик е използват известността си, за да прикрива престъпленията си.
Брус Робинсън споделя, че е започнал да свързва парчетата от пъзела, когато е установил, че от полицията са унищожили съществено доказателство – надпис върху стена, оставен от Джак Изкормвача след убийството на четвъртата му жертва Катрин Едоус. Надписът е бил открит от детектив Чарлз Уорън, който незабавно е наредил на служителите си да го изтрият. Според Робинсън Уорън е поискал доказателството да бъде унищожено, тъй като също е бил член на франкмасонското братство, знаел е, че Майкъл Мейбрик е убиецът и е искал да го предпази от уличаване.
Самоличността на Джак Изкормвача, който убива и обезобразява пет жени в Източен Лондон през 1888 г., след което изчезва безследно, остава загадка и до ден днешен. През изминалия век серийните убийства са били приписвани на 29 души.