Едно от най-важните неща, които човек трябва да разбере в живота си е, че най-малките решения, които взима ежедневно, понякога играят голяма роля в битието му. Те могат да оставят дълбоки последици върху цялостното му състояние.
Въпреки това, много хора не си дават сметка, че нездравословните им навици, убиват техния потенциал бавно, но сигурно.

Ето и седем неща, от които трябва да се въздържате, ако искате да се радвате на общо благополучие:

1. Прекаленото висене в социалните медии

Съвременните хора са обсебени от социалните медии. Те си губят времето в качване на снимки в Instagram, в заснемане на идеалното селфи, обновяване на статуса си във Facebook и т.н. В това време човек може да свърши много други полезни неща (да иде на спорт, на масаж, да се види с приятел, да иде на театър), които да подействат добре на цялостната му кондиция и да преобразят целия му ден.

2. Притесненията за глупости

 В днешно време хората редовно се ядосват за незначителни неща. Това е заради постоянната им нужда да се уверяват, че всичко в живота им върви по план. Е, разберете, че не всички събития и преживявания могат да бъдат планирани, но всички те ви оформят като личност. Знайте, че понякога нещата ще са напълно извън вашия контрол, но не трябва да изпадате в паника. Като ваше успокоение можем да кажем, че след най-тежките събития в живота, обикновено нещата тръгват на добре. 

3. Застой в зоната на комфорта

Много хора в днешно време предпочитат да заложат на сигурното и на познатото. Те не искат да рискуват с посещение на нов ресторант, на нова дестинация за почивка и не са склонни да сменят работата или дома си, дори да не си ги харесват.
Опитайте нещо, което никога не сте правили преди - йога, скално катерене, курс за бариста.... импровизирайте.
Тези малки, нови избори, които ще направите в живота си, не само ще оформят вашата гледна точка, но и ще добавят стойност на живота ви, тъй като вие ще откриете нови интереси и страсти.

4. Навикът да закъснявате винаги

Ако всяка сутрин ставате в последната минута, вие няма да си направите прическа, а ще си вършете косата на опашка. Няма да си изпиете кафето спокойно, няма да имате време за гимнастика, нито пък за бърз душ. Освен това ще облечете първите дрехи, които ще хванете в гардероба....Всичко това, ще ви създава едно вътрешно усещане за провал. Да не говорим, че ако редовно закъснявате за работа, вие допълнително ще се чувствате зле или поне далеч от перфектно. 

5. Склонност да предпочетете гледането на телевизия, пред посещението във фитнеса

Дори да си имате любими сериали, това не означава, че трябва да всяка вечер да си стоите у дома, сгушени на дивана пред телевизора или лаптопа. Това е лесно, но много по-голямо удовлетворение ще получите, ако през това време се потите във фитнеса. Спортът има много позитивен ефект върху тялото и душата. 

6. Фокусиране върху материалните изкушения

Светът е пълен с изкушения, но вие трябва да се научите на дисциплина. Не можете да имате всичко и няма смисъл да затормозявате ума си с мечти и планове за материални придобивки. Мислете за целите си и за това как да ги постигнете, а не за това в каква кола искате да се возите.

7. Преследване на чуждите мечти и амбиции

Джордж Бърнард Шоу е написал: "Животът не е в това да намериш себе си, а в това да създадеш себе си."

Много хора не осъзнават това и тръгват по пътя, който им е предначертан от техните родители, учители, роднини, общество, реализирайки чужди, неосъществени мечти. Всеки човек трябва да използва живота си най-вече, за да се бори и да отстоява това, в което вярва. Ако има някакъв аспект от живота ви, с който не сте доволни, трябва да предприемете стъпки, за да го промените, а не да бездействате. Промяната трябва да дойде от вас.