Вълната от летни зарази от антракс и бруцелоза накара хората да се сетят за пророчествата на Ванга, свързани с болестите. Туристка от Русия, която лично е познавала Рупската Касандра, разкрива пред „Ретро”, която вече може да се чете и онлайн, как Ванга е предрекла обезлюдяване на Европа. Това щяло да се случи след плъзването на мистериозна болест, която за кратко време ще покоси милиони.„Европа ке бъде обезлюдена, когато котките в България започват да изчезват. Тогава болест, по-страшна от рака, ке се стеле като прах, а небето ке гърми и трещи“, разкрила приживе поророчицата пред Мила Соболева.

59-годишната жена разказа, че е дошла у нас заради прочутата с лечебните си свойства поморийска луга. Когато обаче чула, че към Варна е плъзнал антракса, тя силно се притеснила. В същото време непрекъснато се информирала и за вируса от Южна Корея МЕРС, който не спира да жъне жертви, като застрашава и Европа.

„Навремето Ванга не веднъж я предупреждавала, че един ден ще дойде друга болест по-страшна от рака и от СПИН-а, за да вразуми човечеството“, припомни Мила, която има руски паспорт, но родом е от София.

Соболева разказа, че преди много години е ходила в Петрич да се допита, дали да замине при бъдещия си съпруг в Москва. Тогава феноменалната жена й казала нещо, което не й давало мира до ден днешен.