Сирийската бежанка Ясмин А, станала известна като филмова звезда във филм за търсещите убежище, роди третото си дете в хасковското АГ в събота 11.20 часа. След нормално раждане на бял свят проплака малкият Мохамед, с мерки 3 кг и 50 см, съобщава „Монитор“.
Раждането е минало успешно въпреки липсата на преводач, който да контактува с пациентката през двата дни, докато е чакала да добие рожбата си. Лекарите от хасковското АГ обаче констатирали 1 секцио, 1 нормално раждане и успели да снемат текущата анамнеза след щателни прегледи. Майката и синът й са добре.

Яслин стана известна след филм на английския вестник „Гардиън“, озаглавен „Криза пред портите на Европа”. В него авторите Джон Домокос и Алекс Рийс проследяват съдбата на две сирийски семейства, бягащи от войната в родината им. Ясмин е една от тях.

Нейната драма е, че съпругът й е в Истанбул и 4 пъти е опитвал да премине границата с България, за да се събере с жена си, но не са го допускали. Самата Ясмин е с почти готов статут и чака всеки момент да стане официално бежанец, за да може да издърпа съпруга си при нея.