При среднощни проверки на такситата в София пътните полицаи и инспектори на "Автомобилна администрация" проверяваха дали водачите имат документи за извършване на таксиметрова дейност и дали спазват правилата на пътя, съобщава Нова телевизия.След акцията са хванати водачи, които не са преминали психотестове, и дори таксиметров шофьор без книжка. Сред констатираните нарушения са и спиране на спирки на градския транспорт и по бус ленти.

Част от водачите са били и без редовни документи. По време на акцията контролните органи проверяваха и за превоз на нелегални мигранти чрез таксиметрови автомобили.

„Много водачи си позволяват през тъмната част да карат без квалификация за тази дейност, можете да видите един автомобил изцяло обозначен за такси, но да няма никакви документи за такава дейност. Има престояване на таксиметрови автомобили на спирки от градския транспорт, което е абсолютно забранено, има няколко водача, които нямат психологична годност", обясни Иван Христов от „Автомобилна администрация" - София.