Дотогава термометърът ще показва до 26 градуса

Сняг ще завали по високите части на планините от четвъртък, когато се очаква сериозен обрат на времето. Температурите оттогава тръгват надолу и максималните ще са между 13 и 19 градуса. За сравнение във вторник термометърът ще се покачи до 20-26 градуса. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

След хубавите почивни дни в понеделник ще превали, в югозападните райони ще прегърми, но температурите няма да се понижат съществено. 

Във вторник облаците ще намаляват и ще е предимно слънчево. И в сряда все още ще е топло, но ще се заоблачава и по-късно през деня от запад на изток ще превали.

Дъжд се очаква и в четвъртък, но прогнозата е за несъществени количества - 10-15 литра на кв. м. Температурите обаче тръгват надолу. В планините наад 2000 метра ще превали сняг.

През последните дни на седмицата ще се установи хладно за сезона време. В петък и събота ще има повече слънце, но в неделя ще е облачно и дъждовно. По най-високите части на планините дъждът ще се обърне в сняг.

Хладно ще се задържи времето до 15 октомври. Очакванията са през втората половина на месеца да има повече спокойни и слънчеви дни.

Тази година октомври ще е с температури и валежи близки до нормалните. Средните минимални са от 6 до 11 градуса, а средните максимални - от 16 до 22 градуса.