"ММА е типичен пример, че не трябва да делим спортовете на олимпийски и неолимпийски, а на тези, които имат шанс за международни успехи и тези, които работят с подрастващите в училищата", заяви при откриването на държавното първенство по ММА за аматьори в Горна Оряховица спортният министър Красен Кралев. Той каза още, че у нас неолимпийските бойни спортове бележат голям ръст в развитието си.

"За съвсем кратко време ММА федерацията получи лиценз, мисля че само преди 10 месеца, а вече има организирани две държавни първенства, над 200 бойци на възраст между 13 и 23 години, които участват в състезанието в Горна Оряховица и над 40 клуба, които работят. Това показва, че сме взели правилно решение, за да получат лиценз и много се радвам като виждам как се развива тази федерация", допълни Кралев.
Той посочи, че България има вицесветовен шампион в Лас Вегас - Пенчо Караенев и изрази надежди, че ще имаме и европейски шампиони на предстоящото първенство през ноември в Бирмингам. Министърът изрази адмирации към бойците, които са много мотивирани и работят сериозно, както и за дейността, която са развили до момента.
"Дано повече федерации следват техния пример, защото има много с 50-годишна история, които няма толкова състезатели и толкова клубове, които участват за държавните първенства.За нас е важно да има колкото се може повече младежи, обхванати в тези федерации, защото без значение какъв е спорта, той допринася изключително много за здравето на хората, за изграждането на такива устойчиви психически качества, от които всеки един младеж има нужда", каза Красен Кралев.
Той получи почетен плакет от шефът на ММА федерацията Станислав Недков - Стъки, който го обяви за възможно най-добрият министър на спорта. Кралев позира за снимки със съпругата му Юлиана Дончева и техния едногодишен син Станислав младши, които също бяха в спортната зала "Никола Петров".