Алуминиевите табели, нужни за регистрации на превозни средства в КАТ , ще свършат докъм 10 ноември в цялата страна, а няма да има доставка на нови, съобщава "Телеграф". Така на практика има голяма вероятност да спре дейността по регистрация на возила в Пътна полиция у нас.В края на октомври договорът на МВР с фирмата за доставка на номерата изтича. За да продължи и след това работата на каналите в Пътна полиция нормално, още през февруари тази година започнал търг за избор на дружество, което да снабдява кат с табели. След три обжалвания от страна на фирмите обаче през юли обществената поръчка е била спряна.

"Имаме номера до 10 ноември. Забранено ни е да поръчваме нови и след това не знаем какво ще правим", признаха от столичния КАТ.

"Има няколко варианта за изход от ситуацията. Единият е да се спре поръчката и да се пусне нова с промените в стандарта, което би могло да отнеме месеци. Другият - да се възложи отделен търг за производство на номера, които отговорят на изискванията. При всички положения шансът да няма табели след 10 ноември е огромен", довериха от МВР.