Хиляди двойки всяка година се вричат пред олтара и слагат халки на ръцете си, за да се обвържат за цял живот.

Някои организират сватбата си с месеци, други за седмици, но във всички случай резултатът е един незабравим ден, който завършва с щур купон в компанията на роднини и приятели.

Като на всеки празник и на сватбата има гости, торта и разбира се, подаръци.

Мислили ли сте си, ако на сватбения ден вместо цветя, получите нещо нетрадиционно?

Вижте кратката ни класация с най-нетипичните подаръци, които младоженците могат да поискат вместо букети за сватбата си:

1. Албум със снимки. 
На сватбата си двойките канят най-близките си хора- родители, братовчеди, приятели и колеги. Ако всеки от тях вместо кошница с цветя, подари малък албум с техни общи снимки, това ще бъде един вечен спомен за младоженците.

2. Книги.
Книгата е страхотен подарък за всеки повод, а и без повод. Ако младоженците изберат книгите вместо цветята на сватбения си ден, те могат да си направят една богата библиотека вкъщи, която да попълват постепенно и да завещаят на децата си.

От друга страна, книгите могат да бъдат дарени на някое малко училище или дом за деца. И в двата случая те ще имат много по-голямо предназначение от цветята, а и цената на една книга е почти толкова, колкото и да един голям букет с рози.

Ще си припомнят забравени моменти от миналото или пиянски нощи с тайфата, но най-хубавото е, че винаги, когато им домъчнее ще могат да се стоплят, докато прелистват албума... а и ще има какво да разказват и показват на децата си.

3. Дискове.
В последно време все по-малко хора си купуват музикални и филмови дискове. Свикнахме да слушаме музика и да сваляме филми от интернет и толкова. Помислите колко по-хубаво ще бъде, ако си направите дискография с музика и филми, които лично вашите близки са избрали за вас.

4. Коледни играчки.
Независимо дали е пролет, или есен, за Коледа винаги може да се говори. Това е най-топлият семеен празник, който чакат малки и големи.

Ами ако след време може да украсите елхата си само с играчки, подарени от вашите приятели. Вместо да изхвърлите стотици букети, съберете коледни играчки, които през годината ще стоят в шкафа, а декември ще извадите, за да създадете коледния дух в къщата си.

5. Храна за животни.
Вече има младоженци, които предпочетоха кучешка храна вместо цветя за сватбата си. Двойката дари храната на местната организация, която се грижи за бездомни животни. С инициативата си, младото семейство се спаси от купчината ненужни цветя и направи едно добро дело за безстопанствените животни.

А вие какъв подарък бихте поискали вместо цветя?