Сантимент към партията „Напред, България”, основана от баща ми, е основната причина да се включа в политиката. Това каза пред „Фокус” Тодор Славков, кандидат за общински съветник в София от „Напред, България”.

„Основната причина е сантимент към партията. Многократно ми е предлагано от най-различни други парти, парламентарно представени или не, да вляза в политиката, но винаги съм отказвал. Единствената причина да се кандидатирам за общински съветник и да вляза в политика е, че става въпрос за партия „Напред, България”, която е основана от баща ми. Не мисля, че на тези местни избори нещо изведнъж може да бъде коренно променено, още повече от партия като нашата, която може би ще има само 1 общински съветник в София. Все пак отнякъде трябва да се започне, защото държавата се намира в разруха и батак. Нещо трябва да бъде променено и от някъде трябва да се тръгне”, коментира Славков. 

Той каза още, че програмата на „Напред, България” е другата причина, поради която се залавя с политика. „Програмата е писана през 1993 година и има малки поправки през 2005 година. Единствената точка от програмата, която е изпълнена, е членството ни в Европейския съюз. Преди малко казах, че това е доста спорно дали е от полза за държавата или не. Програмата е по-актуална от всякога. Имайки предвид, че е писана 1993, в нея се посочва, че трябва да запазим образованието такова, каквото е. За съжаление виждате сегашното състояние на образователната система. Тези неща не се оправят с магическа пръчка, но трябва да си признаем, че образованието е трагично. Така бленуваният Европейски съюз държи да сме ниско образовани и поставени в ъгъла”, коментира Славков.