Времето през почивните дни ще бъде топло и идеално за плаж и разходки в планината, показва прогнозата на синоптиците от БАН.

Над по-голямата част от страната утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо.

Над западната половина от страната през нощта ще преобладава ясно време, а над източната ще има значителна ниска слоеста облачност. Ще бъде тихо с минимални температури между 5 и 10 градуса. По високите полета температурите ще са малко по-ниски и там е възможно да се образува слаба слана.

Преди обед утре над низините ще има ниска облачност, а на места и мъгли.

Очакваните максимални температури ще са между 19 и 24 градуса.

Черноморието

Ниска слоеста облачност ще има в часовете преди обед по Черноморието. След обед тя ще се разкъса и временно ще намалява.Максималните температури и на въздуха, и на морската вода ще са 20-21 градуса.

Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

Предимно слънчево ще бъде над планините. Вятърът ще бъде слаб до умерен, западен.

На височина 1200 метра максималната очаквана температура ще бъде около 16 градуса, а на 2000 – около 9.

Времето в Неделя

Почти тихо ще остане над по-голямата част от страната и в неделя. Мъгла или ниска облачност ще има за кратко в низините в сутрешните часове. През деня ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще се повишат още малко и в повечето места ще са между 20 и 25 градуса.

Следващата седмица

Според синоптиците сравнително топло ще се задържи и в началото на следващата седмица. На места в понеделник ще се заоблачи. Превалявания може да има главно в западните райони.

Променлива облачност, почти без валежи, ще бъде времето във вторник.