22-годишен гражданин на Таджикистан бе осъден на 17 години затвор заради жестоко убийство на двама съпрузи от Москва. Историята на младия таджик обаче има съвсем друга страна, достойна за сапунен сериал или най-малкото - филм за странностите на съдбата.16-годишната Таня Илина (името е измислено от авторите на статията в "Комсомольская правда") и таджикът Сухробджон Якубов се запознали през есента на 2014 г. Казват, че са се сблъскали случайно на улицата. После започнали да си пишат в социалната мрежа. Таня така и не разбрала как след няколко седмици се оказала влюбена до уши в смуглия млад мъж. Сърцето й преливало от щастие. Красив, мълчалив, много внимателен и, най-важното - не пие! За деветокласничката това било особено важно. Защото майка й и доведеният й баща честичко пиели. Заради това момичето непрекъснато се карало с тях.

Веднъж таджикът споделил с Таня, че има проблем с квартирата. Момичето го поканило да живее при тях. Квартирантът обаче очевидно не се понравил на майката и пастрока на Таня. Забранили й да излиза с него и настоявали той да напусне двустайния апартамент. Но всеки подобен разговор завършвал с грандиозен скандал. Поредната караница през март тази година завършила фатално. Вторият баща на Таня отново се заял с таджика. Кръвта на младия мъж кипнала и той грабнал кухненския нож. Съдебните медици преброили по-късно десетки порезни рани по тялото на възрастния мъж - в гърдите, корема, лицето. Разбудена от скандала от съседната стая влетяла майката на Таня. "Зетят" я ударил с няколко юмрука в главата и отново замахнал с ножа. 

Якубов избягал от местопрестъплението и се опитал да се избави от окървавените си дрехи и острия нож. Но полицаите успели да открият зле скритите улики. ДНК експертизата доказала недвусмислено - Якубов е убиецът на двамата съпрузи. 

Най-странното в цялата тази привидно криминална история е, че Таня приела смъртта на близките си съвсем спокойно. Докато таджикът стоял в предварителния арест, тя редовно му ходела на свиждане. А малко преди делото да влезе в съда, двамата дори сключили граждански брак. Сега момичето носи фамилията на таджика - Якубова. 

В показанията си момичето е помолило съда да не бъде третирана като потърпевша, тъй като "не тъгувала за смъртта на майка си", пише в протокола от заседанието на Московския градски съд. Когато присъдата била произнесена, Таня извикала високо на мъжа си, че ще го чака, ако трябва и цял живот. 

На съседната пейка, закрила лицето си с ръце, тихо плачела възрастна жена. Бабата на Таня.