Имат да връщат 2650 лв., но с лихвите сумата вече е стигнала 4334 лв.

БМВ-то на тризначките Вяра, Надежда и Любов, станали известни с участието си в “Биг Брадър” през 2006 г. е запорирано заради дълг от 2650 лв.

Колата се води на името на Надежда, която на 27 април т.г. взела 2900 лв. заем от благоевградския бизнесмен Венцислав Шалявски. Според договора трябвало да върне парите за 1 месец, но направила само една вноска от 250 лв., а за остатъка забравила. Заради това Шалявски е завел дело в съда, а магистратите се разпоредили БМВ-то да остане на отговорно пазене в двора на полицията в Благоевград, докато приключи съдебният спор. Запорът се налага, за да може при евентуално спечелване на делото автомобилът да се обяви на публична продан и да се възстанови сумата на Шалявски.

“Това е единственото имущество, което се води на името на Надежда, тя няма друго, заради това до изхода на делото ще остане под запор. Сумата от 2650 лв. набъбва с времето заради лихвите, както и за такси и разноски и до момента е 4334 лв.”, обясни адвокат Силвия Коцева, която води делото на бизнесмена.

През август Надежда се свързала с нея по телефона и поискала да донесе остатъка от заема, но след като разбрала, че сумата вече е по-голяма, повече не се обадила. "Нямам никакъв контакт с нея повече, а гражданското дело още не е стартирало, очакваме да се насрочи дата", допълни адвокат Коцева.

Сребристата кола е произведена през 2006 г. и е в много добро състояние, били първите впечатления на експертите, които са я огледали, преди да я запечатат в двора на полицията.