Режимът на прекратяване на огъня в Източна Украйна като цяло се спазва. Това потвърди френският президент Франсоа Оланд след приключването на срещата на нормандската четворка в Париж. От своя страна германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че нито една страна не спазва на 100% Минското споразумение от момента на неговото подписване.

ОССЕ трябва да има достъп до цялата територия на Украйна, включително до нейните граници, каза Оланд. Според него не могат да се проведат избори на 18 октомври, необходими са нови.

Френският президент обяви, че „нормандската четворка“ се е договорила за увеличанате на броя на пропусквателните пунктове по линията на разграничение в Донбас.

След почти петчасови разговори в Елисейския дворец приключи срещата на лидерите от "нормандската четворка". Президентите на Русия, Франция, Украйна и канцлерката на Германия проведоха почти петчасови разговори. Преди това те имаха редица двустранни срещи. По-специално, Владимир Путин разговаря с френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел.

Самата среща на върха на „четворката” започна в тесен формат, а след това към лидерите се присъединиха и делегациите.