Рибар, сритал инспекторка от отдел „Рибарство и контрол” – Благоевград, отнесе 1700 лева глоба от Районен съд-Петрич. Грозната сцена се разиграла край водоем "Марена" в петричкото село Марикостиново, съобщава infomreja.bg.Двама инспектори, мъж и жена, спипали мъж да лови риба с повече въдици от позволеното и му съставили акт. След това хванали още двама нарушители без да имат риболовни билети. Докато пишели актове в служебния автомобил при тях пристигнал с такси синът на първия санкциониран рибар. Той бил с още двама мъже.

„Ти ли ще правиш акт на баща ми, ще те утепам”, с тези думи се нахвърлил върху инспекторката. Нападателят К. А. свалил единия си гумен ботуш, отворил вратата на колата и ударил жената в лицето. После събул и другия ботуш, с който започнал да я налага по тялото и да я ругае с нецензурни думи. Колегата на нападнатата позвънил на телефон 112. Биячът се опитал да избяга с автомобила си от района на водоема, но бил спрян от пристигналите на място полицейски служители.

В крайна сметка съдът в Петрич призна насилника за виновен и му наложи административно наказание от 1700 лева, което той може да обжалва пред Административен съд-Благоевград.