Починал е Борислав Дилов – най-малкият брат на покойния писател-фантаст Любен Дилов. Той е погребан вчера. За това съобщи на профила си във Фейсбук неговият племенник Любен Дилов-син.Ето какво сподели той:

„Днес изпратихме Борислав Дилов, най-малкият брат на баща ми, веселата, безсмъртна душа на нашия род. Роден в бомбоубежище, по време на бомбардировките над Берлин, той цял живот посрещаше безумията на света, със съчувствена усмивка и разтушителна шега. Можеше да стане великолепен писател, изтънчен художник, или велик музикант, защото притежаваше тези и още толкова таланти на куп. Можеше, но избра да бъде гeниален сътрапезник, великодушен учител по майстрлъка да живееш със смях и доброта, виртуозен ловец на пъстърва. 

Избра да живее в Родопите, в Борино, където турци и българи вече векове се присмиват заедно над предразсъдъците на времето. 

Тялото му от днес е там, където една тънка тел разделя християнските от мюсюлманските гробове, но духът му е горе, над вечните Родопи, за да разсмива Всевишния...

Изпратихме го със сълзи и смях, както той би искал, с риболовен билет в джоба и една малка плувка, защото той ще хване небесната риба. Знам”.