Британският MMA боец Джон Кери, който пощури полицията с вандалските си изпълнения в Слънчев бряг, бе изписан днес от Бургаската болница. Пред журналисти Кери потвърди, че вече се чувства по-добре, пише "Булфото".През тези дни най-много му липсвали децата, заяви MMA боецът. Джон Кери декларира, че вярва в българското правосъдие, като отправи благодарности за грижите, които полагал полицейския служител, поставен да го охранява в болничната стая.
От Апелативна прокуратура – Бургас вчера обявиха, че Джон Кери е привлечен към наказателна отговорност.
„С постановление на Районна прокуратура Несебър е привлечен към наказателна отговорност британският поданик Джон Кери за извършени множество престъпления против собствеността и по транспорта и съобщенията: кражба на чужда движима вещ чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на лица и имот; хулиганство, съпроводено със съпротива на органи на властта, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред, като деянието се отличава с изключителна дързост, противозаконно повреждане и унищожаване на чужди движими вещи, като престъпленията са били извършени в условието на съвкупност“, се казва в прессъобщение на прокуратурата.
На Кери е наложена и "Забрана за напускане на пределите на Република България", за което незабавно са уведомени компетентните структури на Министерство на вътрешните работи.