Служител на ДАНС е задържан тази сутрин, той се е занимавал с изнасяне на оперативна информация, която по всяка вероятност е предавана на организирана престъпна група, занимаваща се с каналджийство. В момента продължава разследването, претърсва се кабинетът и колата на служителя на ДАНС. Това заяви Олег Петков, зам.-председател на ДАНС, предаде репортер на БГНЕС.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, ръководни представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха резултати от мащабна операция за противодействие на миграционния натиск и незаконната миграция.

Проверени са 9702 лица, 5209 превозни средства, 955 обекта и местности и са заловени 501 незаконни лица, които са от Сирия, Афганистан, Пакистан, Иран. 46 каналджии са задържани и са образувани 38 досъдебни производства в различни апелативни региони на страната. Иззети са 20 оръжия от различен калибър. Това е установила проверката на дирекция „Вътрешна сигурност и антикорупция” на ДАНС. Акцията е започнала вчера сутринта и продължава.