Следово полицейско куче е претърсвало пловдивските тепета, за да открие мирисова следа от изчезналия на 19 септември Момчил Семерджиев, съобщава „Телеграф”. За целта разследващите взели от родителите на младежа негова тениска, която да бъде подушена от кучето.Акцията обаче е била безуспешна, а близките на Момчил продължават да са в неведение каква е съдбата му.

Момчил никога не е бягал от дома си, не е изчезвал, без да се обади. Не е бил в депресия и не е имал намерение да посяга на живота си. Бил е в добри отношения с родителите си и брат си. 

Нямал е контакти с престъпници, дилъри на дрога и хора от ъндърграунда. 

Както е известно, младежът скоро се бил върнал от бригада в САЩ. Брат му Явор споделя, че Момчил си донесъл от Щатите мобилен телефон и обикновени неща като дрехи и обувки. 

На 18 вечерта младежка компания се събрала, за да отпразнува връщането на Момчил. Около полунощ обаче той и двама негови приятели решили да се разходят до Альоша. 

След като стигат и се наслаждават на гледката на нощен Пловдив, всеки от тримата си тръгва сам към дома. 

Момчил се обадил на брат си, да го изчака пред блока, защото няма ключ. Когато Явор се прибрал, Момчил го нямало. Така се губят дирите на младежа, а след като той не се обадил през целия ден на 19 септември и с него нямало връзка, близките му подали сигнал в полицията.