Ако сте решили да печелите от покупко-продажба на недвижими имоти, вероятно тази статия ще ви бъде от полза. Пазарът на недвижими имоти отново бележи доста голямо раздвижване и все повече инвеститори обръщат поглед към по-големите градове, където има и по-богат избор на имоти. Русе определено е град, предлагащ апетитни имоти и доста възможности за бизнес.
При всички положения, при инвестиране в недвижима собственост е добре да сте наясно с каква цел правите покупката. Най-общо това бизнес начинание може да бъде в две направления:
  • инвестиция в евтин имот и влагане на средства за ремонт и подобрения, с цел след време имотът да бъде препродаден на по-висока цена
  • покупка с цел подобрения и отдаване под наем за дългосрочни сигурни доходи.
Независимо от това за какво точно купувате имот, най-разумно е да се възползвате от услугите на агенции за недвижими имоти Русе. Благодарение на познанията им в областта на покупко-продажбата и отдаването под наем на недвижими имоти в Русе и региона, вие можете да получите надеждна и актуална информация относно цени, оферти и предложения за покупка. Ако искате начинанието ви да се увенчае с успех, вие имате нужда от професионалисти, които добре познават спецификата на търговията с имоти и са готови да ви съдействат както с покупката, така и с препродаването на апартамент, склад, къща, магазин, офис и пр. Добре е да уточните всичко, свързано със състоянието на имота, в който сте решили да инвестирате средствата си. И най-малките подробности при подобни крупни инвестиции са важни. Така ще намалите до минимум неприятните изненади и непредвидените разходи.
Имате различни възможности относно типа на имотите. Например има имоти, които се продават „до ключ“, т.е. напълно обзаведени. Но вие можете да закупите и апартамент „на тапа“, т.е. по БДС в новопостроена сграда, който е по-евтин и впоследствие ще можете да продадете на добра цена, след като осъществите довършителните работи по него и го обзаведете.
Относно местоположението, за предпочитане са комуникативните райони и имоти Русе център, тъй като там търсенето на апартаменти под наем или за покупка е значително по-голямо.
Добре е да се информирате и за това какви са конкурентните на предлаганите от вас имоти и да съобразите цените си с тях. В това отношение, въпреки заливащата ни информация в интернет, също се нуждаете от брокер на недвижими имоти, тъй като именно той познава в детайли пазара на имоти в Русе.