Пореден скандал е на път да избухне в Нова телевизия. След дълги години в ефира на медията Гала е решила да се раздели с нея, а причината за раздора се оказа нейната приятелка Деляна Маринова - Джуджи. Пълничката блондинка неотдавна бе натирена изненадващо от предаването „На кафе” и оттогава Гала не е на себе си, твърди столичен седмичник.Водещата не била съгласна с уволнението на Джуди и обявила пред медийното ръководство, че ако дружката й напусне, тя също ще си тръгне. Според запознати Гала вече преговаряла с bTV за собствено предаване и обмисляла как да изтегли целя екип там.

„Това, което стана с Джуджи, е безобразие! Уволнението й беше шок за екипа. Поставиха ни в ужасна ситуация и не ни дадоха полезен ход. Най-лошото е, че хората си помислиха, че аз стоя в дъното на отстраняването й. На карта бе поставено дългогодишното ни приятелство”, възмущавала се Гала. 

Злите езици твърдят, че Джуджи била махната заради стара вражда с главния оперативен директор на Нова телевизия Вики Политова. Навремето Политова била подчинена на Джуджи, която я подлагала на системен тормоз. След почти 20 години Политова намерила цаката на Маринова и под претекст, че бюджетът на медията е ограничен, направила съкращения, сред които попаднала и отдавнашната й шефка.