През нощта и утре над страната ще има разкъсана облачност, през деня на много места и до слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, в източните райони все още умерен от север. Сутринта ще е доста хладно, като минималните температури в повечето места ще са между 4° и 9°, възможно е по високите полета да има и слаба слана. По Черноморието ще са по-високи 10°-12°. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 15° и 20°, в най-югозападните райони до 22°. Такава е прогнозата времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи  „Фокус”.

По Черноморието ще се задържи с разкъсана облачност. Все още по крайбрежието ще е с умерен вятър - от север. Максималните температури ще са около 18°, а температурата на морската вода около 20°. Вълнението на морето ще отслабва. към края на деня вече към 2-3 бала.

И в планинските райони облачността ще намалява, задържаща се по-значителна по билата и срещуветрените северни склонове. Вятърът по високите части ще е умерен, от североизток. Температурите ще се повишат с 2°-3°, на 1200 м.н.в ще е около 10°, на 2000 м. около 6°.

През следващите три дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо. Ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. Сутрин ще е доста хладно, минималните температури в петък ще са предимно между 3° и 8°, във високите полета е възможно да се образува слаба слана. В часовете преди обяд на места низините видимостта ще е намалена. Температурите бавно ще се повишават и в неделя максималните ще са между 20° и 25°.