76-годишен варненец е станал поредната жертва на телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на полицията. Мъжът е предал сумата от 22 000 лв. на неизвестно лице, след като вчера е получил обаждане по домашния телефон, в което непознат се е представил за професор от софийска болница и му е съобщил, че синът му е пострадал при токов удар и се нуждае от спешна операция.По-късно през деня възрастният мъж предава сумата пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор при Районна прокуратура – Варна.

Също вчера 81-годишна жена е получила обаждане на домашния телефон от непознат мъж, който се представил за полицай и заблудил жената, че спрямо нея предстои да бъде извършена телефонна измама.

Мнимият служител на реда успял да убеди жената да събере всичките си налични пари, да ги опише и да ги хвърли през терасата. Жената поставила 824 лв. в найлонова торбичка и ги хвърля навън. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор при Районна прокуратура – Варна.