Който удря учител е идиот. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев в кулоарите на Народното събрание по повод на вчерашния инцидент в Сливен, когато родител удари учител.Отдавна говоря за инкриминиране на такива неща, подчерта още той. Образованието е най-стратегическата сфера. Тя е по-стратегическа от отбраната, защото никоя друга държава или алианс - НАТО или който и да е друг, няма да отгледа нашите деца, категоричен е министър Танев.

„Искам инкриминиране. Винаги получавам консервативния първи отговор: „Ама то и без това го пише в закона", недоволен е Тодор Танев.
„Аз с юристи, политици, които виждат в това безсмислица и искат да остане старото, тоест тези, които са „О, миг, поспри", не говоря. Аз говоря с тези, които искат да помогнат на някакъв вид промяна и то много съществена", категоричен бе образователният министър.

Танев заяви, че случаят в Сливен ще бъде санкциониран и родителката ще си понесе отговорността за нападението над учител. Ще направя всичката тежест на малкото клаузи, с които разполагам, категоричен бе Танев. Той е недоволен, че един шамар над учител от страна на родител трудно се доказва в съда.

„Ще отида до крайна мярка, за да покажа на така немодерното родителство в България, че има и други като моята жена, на които никога не би им минало през ум", изтъкна министърът. Болшинството не трябва да страда заради отделни, бих го казал директно, без никакъв срам, идиоти, защото който удря учител е идиот, ядоса се ощше повече министър Танев.