Сашо Диков си отвори устата за раздялата с Нова телевизия. Водещият каза пред TV7, че шифът Дидие Щосел лично му казал, че външната продукция е много скъпа и на негово място и предаването му "ДикOFF" ще завъртят Лора Крумова и Галя Щърбева с тяхната "Комбина".

"Рейтингите изведнъж се оказаха малки, а до лятото бяха рекордни. Последното предаване беше на 5 юли. Казах на Щосел, че му оказват натиск, но той обясни, че няма такова нещо и решението си е лично негово", заяви Стажанта, който обясни, че в момента пише книга, защото е отложен стартът на предаването му "Просто Диков" в новата телевизия BIT.

"Казаха, че ще направим нов проект, но нищо не направиха. Нищо не стана", каза Диков. После започна да оляснява колко е неудобен - на Цацаров, на премиера, на правосъдието, което било превзето от корупцията.

"Свикнал съм в живота да ми нанасят удари. Така на 23 ченгето Хачо Бояджиев ме спря от спорта в БНТ. Той нанесе огромни щети на телевизията. Нека, който иска го тачи като режисьор, но той е едно от ченгетата, които нанесоха щети на БНТ", каза още Сашо Диков. И разкри, че преди време Николай Бареков му е предлагал заплата от 20 000 лева, за да започне в TV7.