Разследването срещу британския ММА боец Джон Кери, който предизвика луд екшън край Слънчев бряг през нощта на 28 септември, въоръжен със стоманен гаечен ключ и ножове, е прехвърлено в Окръжна прокуратура Бургас, научи "24 часа".

Оразувано е производство по чл.342, ал.3 от НК за причиняване на сериозни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство - в случая с Кери - мотокар, с който той надупчи две коли и по чудо не рани човек.

Акс бъде съден и признат за вивовен, ММА боецът от Кембридж може да отнесе до 10 г. затвор, сочи Наказателният кодекс.

В момента Кери е в отделението по неврохирургия в бургаската болница, състоянието му е стабилно. Той е с няколко травми по тялото, които сам си нанесъл с гаечния ключ по време на среднощния екшън.

Все още обаче не са готови пробите, с които да се уточни каква дрога е употребил британецът.

Според зам.директора на МБАЛ Бургас неврологът Светлозар Георгиев, най-вероятно става дума за комбинация между амфетамини и алкохол, в комбинация с някакви анаболи.

От болницата споделиха, че досега не са имали толкова "опасен" пациент, буствайщ с часове в болничната стая. За да бъде усмирен и да не навреди отново на себе си, Джон Кери лежи в болницата прикован за леглото с белезници, а отвън го охраняват полицаи.

Както "24 часа" писа, Кери, който пристигнал в Слънчев бряг на почивка, открадна мотокар от база на частна фирма, прониза с "вилиците" на машината две коли, удари с гаечен ключ ръката на полицай и нахлу в бензиностанция, от където взе два ножа и отново насочи агресията си към униформените. Боецът бе прострелян със стоп патрони, но вероятно заради употребената дрога, изобщо не усетил болка. В крайна сметка Кери бе обезвреден и задържан от спецчасти към ОД на МВР Бургас.