Ядрен апокалипсис по земното кълбо подготвя джихадистка терористична групировка. Това твърди в своята книга „Вътре в ИД – Десет дни в Ислямска държава“ германският журналист Юрген Тоденхофер, който успял да проникне в редиците на джихадистите.

„Планът на терористите е да избият няколко стотин милиона души. Западът драстично подценява силата на Ислямска държава в Ирак и Сирия (ИДИС). ИДИС възнамерява да се добере до ядрени оръжия“, казва Тоденхофер, определяйки групировката като „ядрено цунами, подготвяно за най-голямото религиозно прочистване в историята“. „Те сега контролират територия, по-голяма от Великобритания и са подкрепяни с екзалтиран ентусиазъм, какъвто досега не съм виждал във военна зона. Всеки ден пристигат хиляди желаещи да бъдат бойци. Те са най-бруталния и опасен враг, който съм виждал през живота си. Не виждам никой с реален шанс да може да ги спре. Само араби могат да спрат ИДИС. Върнах се като голям песимист“.

Докато мастилото на подписите под иранската ядрена сделка още не е изсъхнало, близкоизточните държави, противопоставящи се на иранските стремежи за доминиране в региона сега активно се стремят да се сдобият със собствени ядрени арсенали. Сделка на президента Обама може буквално да предизвика надпревара във въоръжаването, което може да доведе до ядрено опустошение, тъй като Саудитска Арабия и други се стремят да получите бомбата, както и да се противопостави на Иран. Колкото повече страни получават ядрени оръжия, толкова по-голяма е вероятността терористите да се сдобият с такова оръжие, което да използват срещу Израел или Запада, коментира в. „Вашингтон таймс“.