Над страната ще нахлува студен въздух с умерен, в източната половина от страната и силен северен вятър, а температурите ще продължат да се понижават, съобщиха от НИМХ.

Ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще са валежите в Източна България и особено в югоизточните райони, където ще има и гръмотевици. В югозападните райони ще бъде без валежи и с разкъсвания и намаления на облачността. Там ще и най-топло с максимални температури до 18°-20°, докато в останалата част от страната температурите ще останат почти без дневен ход - между 10° и 15°, в София около 10°.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи. Ще духа умерен и силен североизточен вятър, а по най-високите части на Рила и Пирин по-късно през деня северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра около 5°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа силен и бурен северен вятър. По южното крайбрежие валежите ще са най-значителни и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 12-13° по северното крайбрежие до 17° по южното. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.