Момче на 11 години стана най-младият информатор за дейността на мафията. То е разказало на следователите тайните за престъпната търговия на своя осъден на затвор баща, съобщиха италиански медии. Хлапето, чието име не се съобщава, е син на 36-годишния Грегорио Малвазо, арестуван през октомври 2014 г. по подозрение, че е сред водещите членове на мафията ндрангета в Сан Фердинандо, крайбрежен град близо до "върха на италианския ботуш"."Баща ми беше част от този клан", казало момчето на прокурорите, цитирано от вестник "Република". Изданието се позовава на документи, свързани с ареста на Малвазо и представени в съда миналата седмица.

"Татко правеше каквото искаше в клана, той беше дясната ръка на боса", заявило момчето. "Разбира се, че знам какво прави член на мафията, занимава се с наркотици, стреля, това е нормално. Чувал съм всички в града да говорят за ндрангета, дори по-големите ми приятели".

"Република" пише, че детето е било подготвяно за гангстер, но след като баща му бил арестуван, майка му го убедила да сътрудничи на властите. Самата тя станала информатор преди няколко месеца и сега се укрива заедно с трите си деца, които има от Малвазо.

Вестникът пише, че следователите получили ключово доказателство - СИМ-карта от мобилния телефон на момчето, който някога принадлежал на баща му и, както се твърди, съдържа данни за контактите му с други гангстери.