Всеки сезон има своите уникални вкусове и традиционни рецепти. Когато живакът започва да се доближава до червената линия, всички започват да мечтаят за море, слънце, хубави коктейли и вкусна храна. Няколко големи чинии и морски бриз е всичко, което може да направи лятото повече от перфектно. За съжаление, обаче то свърши и foodpanda.bg направим равносметка за най-предпочитаните храни през лято 2015.

Салата „Цезар”

Лятото е най-подходящото време да се насладите на една голяма, красива зелена салата. Всички съставки да бъдат свежи. Колкото повече цветове и текстури, съдържа, толкова по-ароматна ще бъде. Ето защо салатата ”Цезар” е най-консумираната през горещите дни.

Калмари пане

От морските деликатеси, най-предпочитани са калмарите пане. За разлика от миналата година, когато от морските деликатеси, най-консумирана е била салата с миди.

Пържени картофи

И тази година пържените картофи със сирене си остават най-предпочитани. Те се нареждат като любимо мезе за бирата, през лятото, дори преди пържената цаца.

Пържена цаца

От всички видове риби, цацата е най-поръчваната по заведения през горещите дни. Тя е на второ място, след пържените картофи за подходящи мезета за бира .

Пилешко филе с подправки и лимон

Както знаете, „хелти” модата завладява света. Това се отразява и в ръста на консумация на пилешко месо през летните месеци. Най-предпочитано е било пилешкото филе, овкусено само с подправки и лимон.

Пица

През тази година се отбеляза лек спад в консумацията на пици. Преди години тестеното изделие бе по-предпочитано дори от пържените картофи. Въпреки това и пицата намира, своето място в класацията.

Не може да не обърнем внимание и на питиета. Бирата си остава най-обичаната лятна напитка сред българите, следвана от ментата и узото.

Изследването е направено на база, запитвания към 200 ресторанта в различни краища на България.