“Българките са много красиви, а аз съм женен”, бяха първите думи на Ерос Рамацоти, когато излезе пред нашата публика в събота вечерта по покана на “Жокер медиа”. Зала “Арена Армеец” бе препълнена с над 15 хиляди души, а отвън останаха много хора с надеждата да се сдобият с билет. Сред зрителите имаше и много чужденци, част от тях, разбира се, италианци, дошли да видят прочутия си сънародник.

Певецът започна концерта няколко минути след 20,00 часа, зад полупрозрачни завеси, които се вдигаха една по една и публиката закрещя истерично. Седем музиканти и две беквокалистки се включиха във впечатляващото шоу. Италианецът изпя най-големите си хитове, съпроводени със специално направени клипове, които вървяха през цялото време на огромен екран. Концертът не бе от онези, след които те болят краката от танци, защото Ерос Рамацоти е по-скоро баладичен изпълнител. Но пък удоволствието да слушаш на живо парчетата му бе невероятно емоционално изживяване. И неслучайно при голяма част от женската публика, добрала се съвсем близо до сцената, се появиха сълзи. На няколко пъти италианската звезда слезе при феновете,

което предизвика
истерична блъсканица


от желаещи да го докоснат. Почти след всяко парче пък благодареше на български за възторжените аплодисменти, които получаваше. Към сцената летяха знамена, шалчета и фланелки и певецът ги предаваше на хора от екипа си, за да ги приберат за спомен. С бисовете, при които зрителите отказваха да пуснат певеца да си тръгне, шоуто продължи малко повече от два часа.

Това е вторият концерт на Рамацоти 9 години след първото му гостуване у нас. И той, подобно на други световни звезди, бе впечатлен от емоционалната българска публика и обеща за следващото си шоу в страната ни да не чака отново толкова дълго.

Този път той разполагаше с малко повече време и успя да разгледа част от забележителностите на София. Пристигна в четвъртък срещу петък през нощта и деня преди концерта си отдели за разходка. Вечерта се срещна с журналисти, показвайки, че колкото е по-голяма една звезда, толкова суетата и високомерието са ѝ неприсъщи. Сподели, че се чувства в идеална форма за своите 51 години и че в репертоара си има песни, посветени на всяко едно от трите му деца.

Италианецът и екипът му обаче не провериха как върви нощният живот в столицата ни и останаха в хотела, за да си починат за предстоящия концерт. Непосредствено преди началото му певецът се срещна и с Йорданка Фандъкова в бекстейджа. След шоуто веднага отлетя за Краков, където на 29 е следващата спирка от световното му турне.