Аз дадох много на БСП. Исках да променя партията отвътре, но явно тя не го искаше. Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 кандидатът за кмет на София, издигнат от коалиция "Сердика", Георги Кадиев. "Няма да стана член на нито една партия", добави той."Така или иначе щяха да ме изключат от БСП. Ще го надживея. За мен не е важна партийната книжка, важно е да предложа на хората нещо, от което имат нужда. Правя много срещи, всички ми казват, че съм честен", коментира Георги Кадиев.

"Димитър Иванов ме помоли да пиша речите на Илия Павлов. Аз написах есе от негово име от професионална амбиция. Това стана през 1995 година, когато бях на 25 години. Есето, което написах тогава, днес не ми харесва", разкри социалистът.

"Мога да спечеля. Имам реални шансове. На последните избори г-жа Фандъкова спечели малко над 200 000 гласове. В софия има 900 000 гласоподаватели. Това са около 25% от всички, които имат право да гласуват", информира кандидат-кметът.

"Аз съм единственият кандидат-кмет, който през 6-те си години в Столична община се е борил срещу статуквото. Винаги съм бил в опозиция. Йорданка Фандъкова е силен противник. Ако Михаил Мирчев беше добър кандидат, аз нямаше да седя днес срещу вас", обърна се той към Илияна Беновска.

"Нямам ВЕИ-та. Жена ми купува и продава електроенергия. Електроенергията, която продава съпругата ми, предимно е от чужбина, едва 20% от тях е българска. Когато я атакуват, да не забравят, че моята съпруга е родила три деца. За 2014 година тя отчете над 1 млн. лв загуба. Няколко години подред обаче отчете печалба. Аз имам собствена фирма, занимаваща се с финансови анализи, тя всяка година е на печалба. ", разкри в заключение Георги Кадиев.