Чалга звездата Деси Слава е била почти милионерка, но преди 5 години само за 2-3 месеца всичките й спестявания изчезнали безследно около неуспешния проект с телевизията DSTV. И до ден-днешен блондинката от Гълъбово няма информация къде е потънал нейният дял, равняващ се на 6-цифрена сума, трупана години наред за образованието на сина й Майки, пише седмичник.Преди да сглупи да се прави на телевизионен бос, Деси Слава събирала хонорарите и бакшишите си в банкова сметка на името на Майки, която след време да обезпечи училището и университетите му в чужбина. Певицата никога не е криела, че желанието й е да прати детето си на Запад, където образованието според нея е на по-добро ниво.

Бъдещето на Майки обаче било вложено в DSTV, в която заедно с Деси Слава влезли още трима съдружници – музикалният продуцент Йовко Петров, който заедно с нея напусна преди това „Пайнер”, Николай Първанов-Китаеца и неговият ортак в несъществуващата вече музикална компания „Риъл Ентърпрайсис” Петър Унжиев.

В новосвормирата фирма само дялът на Деси Слава възлизал на 700 000 лева, Китаеца участвал с 20-те хиляди лева, който спечели в шоуто „Стани богат”, разкриват хора, проследили от близо цялата операция по създаването на телевизията и скоротечния й подозрителен фалит.

Междувременно, докато оборудването на студията „пътувало” към България, конкурентна телевизия на DSTV подмолно пратила компетентни институции на проверки в новооткрития музикален канал. Секретарките попаднали в небрано лозе да обясняват, че фирмата разполага с нужната техника, въпреки че нито техниката присъствала фактически в офиса на телевизията, нито разполагали с документация, докато да удостовери нейното закупуване. Проверяващите се усъмнили, че DS TV е създадена за пране на пари и заплашили с актове.

В продължение на няколко дни опитите на подчинените на Деси Слава да се свържат по телефона с Петър Унжиев, за да донесе в офиса цялата документация за закупената апаратура и да спести актове за хиляди левове, удряли на камък. Няколко дни по-рано съдружникът, който се увличал и по алпинизъм, заминал за Пакинстан, за да катери един от най-трудните за покоряване върхове – К2.

„Беше неделя, когато информационни агенции съобщиха, че българският алпинист Петър Унжиев е бил забелязан от румънеца Джордже Димареску под връх К2 в много тежко състояние, най-вероятно причинено от височинна болест. По-късно и БНТ потвърди за смъртта му”, разказват бивши служителите на музикалната телевизия. В последствие другите трима съдружници разбрали, че няколко дни преди смъртта си Унжиев е изтеглил цялата наличност от сметката на фирмата, която е доближавала 1 милион лева.

Съществува версия, че смъртта на Унжиев е инсценирана, а Деси Слава и останалите трима са „изгорели” по перфектно скалъпена класическа схема. Според мълвата Унжиев е измамил не само певицата, продуцента Петров и бившия любовник на Азис, но и други „добре облечени бизнесмени”, на които държал суми от порядъка на половин милион лева.

Кончината му под К2 поражда и още куп въпросителни и съмнения, тъй като той е бил абсолютно непознато лице в алпинистките среди. „Стари кучета” в суровия спорт коментират, че Унжиев не е имал нито ден подготовка, задължителна за всеки кандидат да покори К2 – едни от най-ужасяващите върхове, за които се изисква години подготовка за издръжливост и катерачески умения. Затова вероятността българинът да е инсценирал смъртта си, за да избяга от кредиторите си и че е жив, но под друга самоличност, продължава да изглежда най-логичната.

И така, обобщено: DSTV била качена в ефир на 17 юни 2011 г., на 20 юли Унжиев умира в Пакистан, а на 27-ми певицата обявила телевизията в несъстоятелност. Въпреки това следващите 11 месеца тя се опитала да издържа музикалния канал сама с приходите си от участия. Трудът на общо 15 служители обаче не бил заплатен, някои от тях дори завели дела срещу изпълнителката.