Омбудсманът на България - ексдепутатът от БСП - Кюстендил Мая Манолова, от месец е на лечение в известна университетска болница в германския град Хайделберг, твърди struma.bg. Под шапката на същото здравно заведение работят 40 специализирани клиники със 7300 служители, 1200 от които са световно признати професори.Болницата е в челните редици в световен мащаб по биомедицински науки и в топ 10 в света по съвременни съоръжения, висок стандарт на обслужване и висока степен на компетентност. Годишно през нея минават по около 700 000 пациенти.

Манолова е постъпила за лечение веднага след като на 30 юли 129 от 223-ма депутати я подкрепиха за омбудсман и тя спечели поста на опонента си Константин Пенчев, за когото гласуваха 82-ма народни избраници.

Веднага след избора Манолова, която изкара 3 пълни и един непълен мандат в Народното събрание като депутат на БСП от Кюстендилския избирателен район и през това време бе председател на Контролната комисия в БСП, зам. председател на 42-то НС и зам. председател на Комисията по правни въпроси в 43-ия парламент, благодари на вече бившите си колеги и ги увери, че ще й липсват. "Ще ми липсва страстта на парламентарната битка, но ми предстои не по-малко важна битка за правата на българските граждани," коментира вече бившето острие на столетницата и обеща да напусне БСП, както повелява законът.