Времето днес ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи, на места с гръмотевици. В Централна България валежите ще са интензивни и значителни по количество. След пладне от запад валежите ще започнат да спират. Ще духа до умерен северозапад, в Източна България север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници: от 16° в западните, до 25° на места в източните райони, гласи прогнозата на НИМХ към БАН. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 22°-24°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще е облачно с валежи, на места интензивни. В масивите от Западна България ще духа до умерен северен вятър, а в останалите райони и по билата умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 10°.