Шампионките от "Дунав 8806" започнаха по блестящ начин участието си в поредното издание на традиционния международен турнир "Русчукъ".
Момичетата на Георги Божков срещнаха полуфиналиста от първенството и Купата на Сърбия "Шумадия" Крагуевац в първия ден на надпреварата в "БУЛСТРАД АРЕНА".
"Сините феи" владееха инициативата още от началната сирена и на полувремето вече водеха с 21 точки за 47:26. Това даде възможност на Божков да даде повече игрови минути на почти всички свои баскетболистки и да изпробва различни тактически варианти. Последната сирена дойде при 82:59 за русенския състав.
Най-резултатна за дунавки бе Цветомира Шаренкапова с 24 точки. Дженифър Брандън пък записа дабъл дабъл с 19 точки и 17 борби.
Преди това "Шепши" Сфънту Георге разгроми миналогодишния носител на Купата на България "Нефтохимик 2010" Бургас със 101:51. В двата отбора имаше и бивши дунавки, които заслужиха множество аплодисменти от русенската публика. Шанте Еванс записа дабъл дабъл за отбора от Трансилвания със 17 точки и 10 борби, а Тамара Баич се отчете с 8 точки и 8 борби за бургаския тим.
Между двете срещи се състоя и официалното откриване на "Русчукъ".
Днес програмата на престижния турнир в "БУЛСТРАД АРЕНА" изправя един срещу друг "Шумадия" и "Шепши" от 17 ч. От 19 ч. пък шампионките "Дунав 8806" ще срещнат дългогодишния си съперник за титлата в България "Нефтохимик 2010" Бургас.
Билетите са с цена 6 лв., като отново ще са дневни и с тях любителите на баскетбола ще могат да наблюдават по два мача.