Георги Коларов твърди, че притежава феноменални способности. Бившият учител по физическо в Русе и треньор по лека атлетика и зам.-председател на АФД Тракия смята, че има невероятна дарба да открива таланти, да мотивира спортистите и да прогнозира с удивителна точност събития и спортни резултати, пише "Марица".Вероятно въздействието ми идва от силния енергиен поток, който излъчвам, обяснява Коларов. На 23 години бях учител по физическо в техникума в Русе, разказва бившият треньор. Имаше един ученик с 10 двойки - искаха да го изключват от училище.

През главата ми мина някаква искра и ми каза: Спаси го! Станах пред целия учителски съвет и казах: Оставете момчето на мен, до края на годината ще си подобри успеха и ще завърши без двойки. Директорът ми повярва. Приех го в секцията за скокове, успя да скочи 190 см на височина. След това си оправи всички двойки, завърши инженерство в Русе. Тогава за пръв път усетих тази моя способност.

Втория път сме на море с жена ми през 1970 г. Тя се печеше по 14 часа на ден. Веднъж нещо ми мина през ума и и казах: След 15 години ще те оперират от кожен рак. През 1985 г., като дойдохме в Пловдив, я оперираха от меланом, добре че операцията излезе сполучлива и сега е жива и здрава. Никога не съм смятал, че притежавам подобно проницание, допълва Коларов. 

Твърди, че тези способности са му помагали и в треньорската работа. Резултатите, които другите постигаха с по 10 тренировки с техните възпитаници, аз ги правех с по 2-3 занимания, казва Коларов и веднага дава пример: 14-годишният ученик Емил Трайков победи всички на състезание по овчарски скок до 16 г. с резултат 4.50 метра с две-три тренировки в седмицата.

Това е чувство за прецизност и точна ориентация към индивидуалните качества на индивида, смята Коларов. В заниманията не правех нищо излишно, дори не ги карах да вдигат щанги. Да не говорим за лекарства и витамини.

Физическите упражнения ги извършвах по други методи - катерене, лицеви опори, акробатика - елементи, близки до движенията в самата дисциплина, обяснява треньорът и дава друг пример - спринтьорът Христо Каламов, който изобщо не пипал щанга, а победил всички от Спортното училище на 100 метра с 10.60 сек. 

Самият Коларов е бил трети в България на овчарски скок. За една година в спортното училище в Русе като старши преподавател направих група, която размъти всички в България, спомня си той.

За най-голямо подобно постижение в спорта смята прогнозата, която е дал на Стефка Костадинова - че през 1985 г. ще шества победоносно на всички турнири и ще скочи 206 см - най-добър резултат в света за сезона. Който ще бъде трамплин за световния рекорд от 209 през 1987 г.

Твърди, че пръв е забелязал таланта на един от най-изязвените ни състезатели в овчарския скок - Спас Бухалов. Беше на 10 години в една от подготвителните групи. Хванах го за ръка, заведох го при майка му и баща му и им казах: След 15 г. синът ви ще стане национален рекордьор.

Както и става на практика. Смятам, че умея да упражнявам някакво свръхсилно въздействие върху психиката на състезателите и да ги мотивирам да реализират целия си потенциал. Ванга имаше 70 процента успеваемост в пророчествата си, моите прогнози са верни на 100 процента.