Времето в събота ще бъде предимно облачно. На много места в западната част на страната през нощта ще има краткотрайни, а в отделни райони и интензивни валежи с гръмотевици. Утре и над Източна България облачността ще се увеличи, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Валежи в съботния ден се очакват на много места, главно в Западна и Централна България. В отделни райони те ще са по-значителни.
В Източна България вятърът ще се усили от юг-югоизток. Дневните температури там ще са най-високи – до 26-28 градуса. В Западна България вятърът ще е от северозапад. Именно с него ще проникне хладен въздух. Максималните температури там ще са около 20 градуса.

На морето

Облачността над Черноморието също ще се увеличи. Валежи обаче не се очакват. Вятърът ще е умерен с посока юг-югоизток.
Синоптиците прогнозират максимални температури по морето до 25-27 градуса. 23 градуса ще е температурата на морската вода, а вълнението на морето – 2 бала.

Предимно облачно ще бъде в планините. Валежи ще има много места, като в отделни райони те ще са интензивни. Вятърът ще е умерен югоизточен, по билата силен югозападен.
На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 15 градуса. На 2000 метра – около 10 градуса.

В неделя

Облачно с валежи ще бъде времето и в неделя, както и в първите дни на следващата седмица.
По-големи количества валежи в неделя ще паднат в Западна България, а в понеделник и вторник в Централна.
Вятърът ще бъде по-слаб с посока от североизток. В източните райони ще бъде до умерен.
Синоптиците предупреждават, че температурите ще се понижават и във вторник минималните ще са между 10 и 15 градуса, а максималните между 15 и 20 градуса.