Скандал разтърси американския щат Делауеър, след като четирима униформени застреляха мъж, който е в инвалидна количка. Клипчето, в което се вижда как ченгетата буквално като лешояди нападат безпомощния Джереми Макдол, бе качено в You Tube и стана повод за дискусии в цялата страна, съобщи вестник "Ню Йорк Пост".Кадрите са заснети с мобилния телефон на човек, случайно минавал покрай мястото на инцидента.

В град Уилмингтън в щата полицейски екипи получили сигнал, че на спешния телефон 911 е получен сигнал за човек, който се прострелял по средата на оживена улица. Те отишли да проверят за какво става дума. 

На клипчето обаче се вижда как група униформени настъпват към парализирания мъж и му крещят: "Ръцете, ръцете да ти виждаме. Хвърли пистолета, пистолета казахме". В един момент Джереми бръква в джобовете на джинсите си и тогава се чува мощна канонада от изстрели. 

"Той имаше в себе си 38- милиметров пистолет и нямахме представа какво смяташе да направи с него", казали униформените на свикана пресконференция след инцидента. На кадрите от баталията обаче няма индикации, които да говорят, че момчето има в себе си огнестрелно оръжие. 

Майка на момчето - Филис, каза на същата пресконференция, че за нея това си е чиста проба разстрел. "Как, за Бога, смятате, че той ще тръгне да убива някого. Та той е парализиран от кръста надолу още като беше на 18 години", разплака се жената пред камерите.
Комитетът по граждански права и обществено доверие в Делауеър е започнал разследване доколко действията на ченгетата са били правомерни.