Клара Цеткин, майката на немския социализъм, съратничката на Карл Карл Либкнехт и Роза Люксембург, жената по чиято идея празнуваме 8 март, бе обявена за цар от пловдивската полиция. Поне такова съобщение излезе в днешния криминален бюлетин на Областната дирекция на МВР, информира "Марица". Покрай сводка за невнимателен шофьор, който блъснал 2-годишно детенце, се разбира, че произшествието е станало на площад „Цар Клара Цеткин”. Вярно е, че и сега площадът се казва „Клара Цеткин”, но в биографията на прочутата саксонка, никъде не се споменава да е била цар, нито дори президент на Ваймарската република. За известно време е била почетен председател на Райхстага, преди Хитлер да я изгони, заедно със съпартийците й през 1933 година.

Площад „Цар Клара Цеткин” заслужава достойно място сред христоматийните гафове на пловдивската полиция, коментират бдителни читатели на Марица.бг.

След като преди време пловдивски ченгета прекръстиха Хажди Асан махала в кв. „Хаджи Димитър”, а инспектор от общинска полиция състави фиш при порверка на улица „Ханко Брат”, сега имат силна конкуренция в лицето на „Цар Клара Цеткин”.