Подобрява се състоянието на Ивета Иванова, която бе прободена с нож от свой съсед във врачанския квартал „Сениче", съобщава "Дарик".

Ивета е медалистка по джудо и борба.

Ивета доскоро бе състезателка по джудо и борба в местните клубове „Ипон" и „Ботев-93", като носеше медали и в двата спорта. През май 2013 г. девойката изгуби майка си, която бе единствен родител. Ивета живееше с нея в жилище, което бе ипотекирано и майката работеше в чужбина, за да може да го изплаща и да издържа дъщеря си.

Останала без родителска грижа и с много дългове, за момичето тогава бе организирана дарителска кампания, в която се включиха учители от Спортното училище, на което е възпитаничка, спортни клубове и бизнесмени.
В момента младото момиче работи в чужбина. Малко преди инцидента за кратко се върнала във Враца.

Момичето бе нападнато в близост до блока, в който живее в жилищен комплекс „Сениче". Инцидентът е станал в събота вечерта. Нападателят Венелин Давидов и друг път се държал агресивно спрямо Ивета, а конкретния повод за свадата е скандал в дискотека предишната вечер, уточни пострадалата.

В събота вечерта Ивета седяла с приятели в беседка в квартала, когато се появил Венелин и започнала кавга между двамата, която прераснала във физическа разправа. Ивета му ударила шамар, при което Венелин замахнал с нож и успял да я улучи в областта на шията. Веднага след това нападателят избягал, но бил заловен скоро след това в дома си. Пострадалото момиче бе настанено в болница и вече е без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.