Служителят на правоохранителна структура Дмитрий Гуменецкий, снимал се някога в култовите руски филми „Бригада” и „Бумер”, който бе вчера заловен с огромно количество наркотици, е изпратен в ареста за два месеца. Решението е на Московския гарнизонен военен съд, след като Гуменецкий бе спипан с 280 килограма синтетични наркотици.Близо три центнера синтетичен концентрат, разфасован в килограмови пакети, бяха намерени по време на обир в гараж в Солнечний район на Подмосковието, където Гуменецкий е организирал разпределителен склад, от който стоката се стичала по всичките региони на страната. 

От Федералната служба за контрол на наркотиците в Русия отбелязаха, че подобно количество би стигнало за изготвянето на над 7 тона наркотици, чиято стойност на улицата би превишила 16 милиарда рубли. „Задържаният се оказа действащ служител на една от силовите структури на Русия. Своят криминален талант той е съвместявал с работата си в отечественото кино и е играл в няколко художествени филма, включително и началника на охраната на Сашко Белия в известния криминален сериал „Бригада”,”, казаха от службата. 

По данни на следствието, Гуменецкий е лидер на логистично звено на транснационална наркогрупировка. 

В сериала „Бригада” Гуменецкий е играл ролята на честен и прям началник на охраната. Колегите му казват, че в реалния живот той е бил същия. Главният антипод във филма актьорът Александър Високовски е приятел с Гуменецкий, но той дори не е подозирал за неговия таен живот. „Все още съм шокиран, не разбирам. Нищо не навеждаше на мисълта, че той има такъв двойнствен живот”, казва Високовски.