Руският президент Владимир Путин се е обадил на британския музикант Елтън Джон. Двамата са се договорили да се срещнат, „ако графиците им съвпаднат”, обяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от агенция ТАСС.

По-рано този месец Елтън Джон разкри в Инстаграм, че му се е обадил Путин, след като музикантът изяви желание да се срещне с него, за да обсъди проблема със сексуалните малцинства. През почивните дни сър Елтън Джон заяви, че би искал да говори с Путин по въпроса за правата на сексуалните малцинства в Русия. "Благодаря на президента Путин, че се свърза с мен днес и говори по телефона. Очаквам среща с него лице в лице, за да обсъдим въпросите на равенството на сексуалните малцинства", написа музикантът в Инстаграм. Той обаче не разкри подробности от разговора си с Путин.

От Кремъл обаче заявиха, че Путин не е разговарял с музиканта. „Отговорно твърдя, че президентът Путин не е разговарял с Елтън Джон. Администрацията не е получавала официално искане за среща, а съобщенията в интернет не може да се считат за истински", каза още Песков. "Хората много често нямат точна представа за случващото се в нашата страна. Всъщност те са жертва на дезинформацията", каза още Песков.